Kausi 2022-2023

Mäkihypyn ja yhdistetyn kauden 2022-2023 kansalliset kilpailut on saatu pakettiin.

Pohjanmaan maakuntien seuroilla oli onnistunut kausi ja menestystä saatiin laajasti ahkeran harjoittelun sekä määrätietoisen valmennuksen myötä.

Hiihtoliiton kansallisiin kilpailuihin kuuluu Junioricup, Mäkihyppy Cupja Yhdistetty Cup sekä tietenkin Hopeasompa ja SM-kisat sarjoittain.

Tunnelmia kauden kisoista:

Kuvassa Alahärmän Kisan Saimi Luoma (keskellä) Lahdessa T16 sarjan yhdistetyn voittojuhlissa. Saimilla olikin menestyksellinen kausi sekä mäessä, että yhdistetyssä.

Kuvassa Lapuan Virkiän Aatu Ylimäki (vas.) juhlistamassa P16 -sarjan hopeaa. Aatu voitti hienosti myös pronssia mäkihypyn Nuorisocupin yhteistuloksissa.

Kuvassa Lapuan Virkiän Elvi Ylimäki (vas.) juhlistamassa T10 sarjan yhdistetyn hopeaa. Elvi voitti myös Nuorisocupin T10-sarjan kultaa sekä mäessä että yhdistetyssä. Isosisko Iida Ylimäki täydensi sisarussarjan menestystä ollen T12 sarjassa kokonaistuloksissa hienosti neljäs.

Ylistaron Kilpa-Veljien Reetu Heinonen pokkasi Puijolla mäkihypyssä P14 -sarjassa neljännen sijan.

Seinäjoen Hiihtoseuran Niilo Toroi voitti ylivoimaisesti P10 -sarjan Nuorisocupin mäkihypyn kokonaiskilpailun. Niilo osallistui kauden kaikkiin seitsemään osakilpailuun ollen niissä aina kolmen parhaan joukossa!